Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον μιας κοπτικής εκκλησίας που έγινε σήμερα στα νότια προάστια του Καΐρου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα νεκρούς, μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Κατά την επίθεση, ένας δράστης άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την εκκλησία Μαρ Μίνα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στη χριστιανική εκκλησία, στο προάστιο Χελουάν, όπου άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που φρουρούσαν τον χριστιανικό ναό συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τραυματίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ο φερόμενος ως δράστης, ένας γενειοφόρος άνδρας ζωσμένος με μια φυσιγγιοθήκη, ξαπλωμένος στο έδαφος. Την ώρα που του περνούν χειροπέδες, μοιάζει να μην έχει τις αισθήσεις του. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτόματα, πολλές σφαίρες και μία βόμβα.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους Κόπτες στις 7 Ιανουαρίου. Για προληπτικούς λόγους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις της έξω από χριστιανικούς τόπους λατρείας και έχει τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκκλησίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ