Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στα νησιά, σταθεροποιημένη η κατάσταση στην Μύκονο

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στα νησιά, σταθεροποιημένη η κατάσταση στην Μύκονο

Ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας σε πολυσύχναστες περιοχές των νησιών αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση. Όπως πληροφορείται το liberal.gr στις απογευματινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά το ζήτημα του  συγχρωτισμού στην νησιωτική Ελλάδα εν μέσω τουριστικής περιόδου θα κυριαρχήσει σε μία προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε  δεν κρύβουν την μεγάλη αγωνία και τον προβληματισμό για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού. Την ώρα που η χώρα κινείται προς την “καρδιά” του καλοκαιριού και η τουριστική περίοδος κορυφώνεται, τα κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται σε συναγερμό, βλέποντας την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την σταθερή έστω και μικρή, προς το παρόν, επιβάρυνση των δομών υγείας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιθανότατα σήμερα δε θα γίνει κάποια ανακοίνωση για άρση των περιοριστικών μέτρων στην Μύκονο, τα οποία ισχύουν μέχρι την Δευτέρα. Η κατάσταση πάντως στο νησί των ανέμων είναι σταθεροποιημένη, απόδειξη του ότι τα μέτρα “έπιασαν τόπο”. 

Δεν αποκλείεται το απόγευμα να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της διενέργειας  δύο υποχρεωτικών  τεστ στους εργαζόμενους στην εστίαση και στον τουρισμό σε νησιά όπως η Ρόδος και η Κως, μέτρο που ισχύει ήδη σε Μύκονο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Σαντορίνη και Πάρο. 

Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση θωράκισης ενόψει της δύσκολης περιόδου που έρχεται , η οποία θεωρείται ότι θα είναι η εβδομάδα από 13-18 Αυγούστου. 

Σε κάθε περίπτωση μέχρι και  το τέλος του καλοκαιριού οι αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό ξεκαθαρίζοντας ότι εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν  θα εφαρμοστούν εκ νέου μέτρα τύπου “Μυκόνου”.