Ιρλανδία: Επεισόδια σε διαδήλωση του PEGIDA

Ιρλανδία: Επεισόδια σε διαδήλωση του PEGIDA

Αψιμαχίες ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA, αντιδιαδηλωτές και αστυνομικούς στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, όπου μέλη του κινήματος «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» έκαναν πορεία, μετέδωσαν ιρλανδικά ΜΜΕ.

Το PEGIDA, το οποίο ιδρύθηκε στη Γερμανία, διοργάνωσε χθες διαδηλώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Μετά την πορεία στο Δουβλίνο, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιρλανδικού παραρτήματός του.

Σύμφωνα με τη δημόσια ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTE, αντιδιαδηλωτές καταδίωξαν πρόσωπα που πίστευαν ότι ήταν μέλη του κινήματος αυτού. Ξέσπασαν επεισόδια όταν επενέβη η αστυνομία. Το RTE μετέδωσε πως ένας εικονολήπτης του τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Το PEGIDA άρχισε να πραγματοποιεί διαδηλώσεις στη Δρέσδη τον Οκτώβριο του 2014. Αρχικά προσέλκυε μερικούς εκατοντάδες, αργότερα όμως στις κινητοποιήσεις του συμμετείχαν χιλιάδες και ακόμη και δεκάδες χιλιάδες σε κάποιες από αυτές.

Το κίνημα της άκρας δεξιάς κερδίζει έδαφος σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω των αντιμεταναστευτικών διαθέσεων καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ