Ηράκλειο: Συνελήφθη 59χρονος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας

Ηράκλειο: Συνελήφθη 59χρονος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας

Ειδώλια, καθώς και άλλα πήλινα και μεταλλικά αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, βρέθηκαν στην κατοχή ενός 59χρονου που συνελήφθη σήμερα στο Ηράκλειο, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, το πρωί, οργανώθηκε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 59χρονου και της 53χρονης συζύγου του καθώς και σε χώρους που χρησιμοποιούν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 28 μεταλλικά αντικείμενα που απεικονίζουν παραστάσεις διαφόρων τύπων και μεγεθών, 3 πήλινα αντικείμενα με διάφορες παραστάσεις, 3 ανθρωπόμορφα λίθινα ειδώλια διαφόρων τύπων και μεγεθών κυκλαδίτικου ρυθμού και 6 μεταλλικά ζωόμορφα ειδώλια.

Τα παραπάνω θα αποδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ