ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεργάζεται στενά με τις γαλλικές αρχές

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεργάζεται στενά με τις γαλλικές αρχές

Σε συντονισμό με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνεργάζονται με τα γαλλικές αρχές για τη συγκέντρωση πληροφοριών που ενδέχεται να σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε χθες Σάββατο αξιωματούχος του υπουργείου.

Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Γαλλίας και προσφέρουν την πλήρη συνεργασία τους, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι πολλοί υπήκοοι των ΗΠΑ τραυματίστηκαν και μία Αμερικανίδα σκοτώθηκε στις επιθέσεις. Λαμβάνουμε τα αρμόζοντα μέτρα για αυτό, και η Υπηρεσία Δικαιοσύνης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας στο Εξωτερικό υποστηρίζει τη βοήθεια που προσφέρει η κυβέρνηση στα θύματα και στις οικογένειές τους διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του FBI», κατά τον αξιωματούχο.

Το βράδυ της Παρασκευής σε διάφορες τοποθεσίες στο Παρίσι διαπράχθηκαν συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων και βομβιστών-καμικάζι, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα που προΐσταται της έρευνας τουλάχιστον 129 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 352 να τραυματιστούν, από τους οποίους σχεδόν 100 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις χθες Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ