ΗΠΑ: Προβάδισμα Ρεπουμπλικάνων στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στη Φλόριντα

ΗΠΑ: Προβάδισμα Ρεπουμπλικάνων στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στη Φλόριντα

Η Φλόριντα είναι πλέον μία ρεπουμπλικανική πολιτεία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν σ' αυτήν ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στους Δημοκρατικούς.

Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη ότι η αναφερόμενη αμερικανική πολιτεία απομακρύνεται από τη φήμη που είχε εδώ και δύο δεκαετίες, ως η πιο κρίσιμη -εκλογικά- πολιτεία στις ΗΠΑ, σχολιάζει το POLITICO.

Η εξέλιξη αυτή είναι μία κακή είδηση για τους Δημοκρατικούς, καθώς προσπαθούν να ανακόψουν την πολιτική πορεία του εθνικού πλέον αστέρα των Ρεπουμπλικάνων, του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, τον επόμενο χρόνο.

Τα στοιχεία της εγγραφής των ψηφοφόρων που έχουν συγκεντρωθεί από την αναφερόμενη πολιτεία και τα οποία έχει στην κατοχή του στο POLITICO, δείχνουν ότι υπάρχουν τώρα 6.035 περισσότεροι ψηφοφόροι που έχουν εγγραφεί ως Ρεπουμπλικάνοι σε σύγκριση με τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, από το σύνολο των 14,3 εκατομμυρίων ενεργών εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Το κάθε κόμμα έχει περισσότερους από 5,1 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της Φλόριντα», δήλωσε η Έλεν Αγκίρε Φερρέ εκτελεστική διευθύντρια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Φλόριντα.

Οι Δημοκρατικοί είχαν κάποτε τον κεντρικό έλεγχο όλων των εκλεγμένων αξιωματούχων στην αναφερόμενη πολιτεία, μέχρι τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στο πολιτειακό νομοθετικό σώμα και στη θέση του κυβερνήτη στα χρόνια του 1990.

Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα εξακολουθούσε να έχει ένα ουσιαστικό προβάδισμα στην εγγραφή ψηφοφόρων πριν από μερικά χρόνια.

Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του 2010, με την εκλογή του Ρικ Σκοτ στη θέση του κυβερνήτη, οι Δημοκρατικοί είχαν προβάδισμα περίπου 568.000 ψηφοφόρων. Αυτό μειώθηκε στους 264.000 το 2018, όταν ο ΝτεΣάντις νίκησε οριακά τον πρώην δήμαρχο του Ταλαχάσι Άντριου Γκίλαμ, με περισσότερες από 32.000 ψήφους, για να γίνει ο 46ος κυβερνήτης της πολιτείας.

Οι Δημοκρατικοί προηγούνταν των Ρεπουμπλικάνων με περισσότερους από 134.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους την προηγούμενη χρονιά, όταν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε με άνεση τον Τζο Μπάιντεν στη Φλόριντα.