ΗΠΑ: Οι εισαγγελείς χορήγησαν ασυλία σε ένα στέλεχος του Οργανισμού Τραμπ

ΗΠΑ: Οι εισαγγελείς χορήγησαν ασυλία σε ένα στέλεχος του Οργανισμού Τραμπ

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς χορήγησαν ασυλία στον επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του Οργανισμού Τραμπ Άλεν Ουάισελμπεργκ, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τον πρώην δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Ουάισελμπεργκ είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον ομοσπονδιακού Δικαστικού Συμβουλίου νωρίτερα φέτος.

Ο Κόεν, ο οποίος κατέβαλε χρήματα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 σε δύο γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ, δήλωσε ένοχος στις αρχές της εβδομάδας για φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος ο Τραμπ του έδωσε την εντολή να φροντίσει για την πληρωμή των δύο γυναικών.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αρχές έχουν χορηγήσει ασυλία και σε δύο στελέχη του ομίλου American Media Inc που εκδίδει τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer. Η ταμπλόιντ είχε καταβάλει 150.000 δολάρια στη μία από τις γυναίκες, την πρώην playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, για τα αποκλειστικά δικαιώματα της ιστορίας της, την οποία δεν δημοσίευσε ποτέ. Το ένα από τα στελέχη στο οποίο χορηγήθηκε ασυλία είναι ο Ντέιβιντ Πέκερ, παλιός φίλος του Τραμπ.

Μια εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Μανχάταν, που διεξάγουν την έρευνα σε βάρος του Κόεν, απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Ο Οργανισμός Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να απαντήσει.

Το όνομα του Ουάισελμπεργκ αναφέρθηκε από τον Κόεν σε μια συνομιλία του με τον Τραμπ –την οποία μαγνητοφώνησε κρυφά– και στην οποία φέρονται να συζητούν την πιθανότητα να αποζημιώσουν την American Media για τα χρήματα που έδωσε στην ΜακΝτούγκαλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ