ΗΠΑ: Ο J. Kushner σε συνάντηση με τον R. Mueller στο πλαίσιο της έρευνας για τη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο J. Kushner σε συνάντηση με τον R. Mueller στο πλαίσιο της έρευνας για τη Ρωσία

Ο Jared Kushner, γαμπρός του αμερικανού προέδρου Donald Trump και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, συναντήθηκε με τον Robert Mueller και την ομάδα του νωρίτερα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έρευνας του ανεξάρτητου ειδικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι διημείφθη.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ανάμεσα στον Kushner και την ομάδα του Mueller ήταν ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Michael Flynn, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο τη μία από τις πηγές του.

Ο Flynn, ο οποίος εξωθήθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο διότι προσπάθησε να παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Mike Pence σχετικά με τις επαφές του με έναν ρώσο διπλωμάτη, βρίσκεται στο στόχαστρο της ομάδας του Mueller, η οποία ερευνά τις καταγγελίες περί αθέμιτης σύμπραξης της εκστρατείας του Trump και της Ρωσίας στις περυσινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι ερωτήσεις που έγιναν στον Kushner είχαν σκοπό να εξακριβωθεί εάν ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας έχει ή όχι πληροφορίες που αθωώνουν το Flynn, σύμφωνα με τη μία πηγή του CNN.

Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερα από 90 λεπτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ο κ. Kushner συνεργάστηκε οικειοθελώς με όλες τις σχετικές έρευνες και θα συνεχίσει να το πράττει», δήλωσε ο Αμπέι Λόουελ, δικηγόρος του Jared Kushner, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι δικηγόροι του Flynn έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με την ομάδα των δικηγόρων του προέδρου Τραμπ—κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι έχει υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα του Mueller—δήλωσαν πηγές ενήμερες για την πορεία της έρευνας την Παρασκευή.

Ο δικηγόρος του Flynn, ο Robert Kelner, τηλεφώνησε στον John Dowd, δικηγόρο του Donald Trump, και τον ενημέρωσε ότι οι δυο τους δεν μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν πληροφορίες για την έρευνα, είπαν δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι ειπώθηκε στο Ρόιτερς.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν ο Κέλνερ έκανε το τηλεφώνημα επειδή έχει διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τον Mueller ώστε ο Flynn να ομολογήσει και να συνεργαστεί στην έρευνα, επισήμαναν δύο άλλες πηγές.

Η έρευνα ρίχνει μια βαριά σκιά στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο, όταν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αποφανθεί πως η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές για να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Trump να κερδίσει την δημοκρατική αντίπαλό του Hillary Clinton, επιδιδόμενη σε κυβερνοπειρατεία, δίνοντας στη δημοσιότητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που την εξέθεταν και διασπείροντας προπαγάνδα εναντίον της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρωσία αρνείται ότι αναμίχθηκε καθ'' οιονδήποτε τρόπο στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Trump δηλώνει ότι δεν υπήρξε σύμπραξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ