ΗΠΑ: Ο J. Biden συναντήθηκε με Δημοκρατικούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Ο J. Biden συναντήθηκε με Δημοκρατικούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στο Κογκρέσο

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden συμμετείχε σε συνάντηση των Δημοκρατικών που έγινε στο Καπιτώλιο, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ των προοδευτικών και των υποστηρικτών της εργατικής τάξης του κόμματος, μεταδίδει το CNN.

Ο Biden επανέλαβε το κεντρικό επιχείρημα που χρησιμοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με το οποίο: “δεν υπάρχει λόγος για οποιαδήποτε διαμάχη” μεταξύ των δύο πτερύγων του κόμματος. “Δεν υπάρχει διαφορά στο Δημοκρατικό Κόμμα, μεταξύ της κοινωνικής ατζέντας και της ατζέντας μας για τα θέματα της οικονομίας,” δήλωσε ο ίδιος, στους δημοσιογράφους.

Ο Biden συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με την ομάδα (Blue Collar Caucus). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν έγινε κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να είναι προεδρικός υποψήφιος το 2020. Ωστόσο, μερικά μέλη της αναφερόμενης ομάδας, του ζήτησαν να τους υποστηρίξει προεκλογικά για τις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για το Κογκρέσο, στις αρχές Νοεμβρίου.

“Το 100% των προεκλογικών ερωτήσεων επικεντρώθηκαν στο 2018,” δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικός Brendan Boyle που εκλέγεται στην Πενσιλβάνια.

Η αναφερόμενη ομάδα των Δημοκρατικών συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές του 2016, όταν ο Boyle κι ο Δημοκρατικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Marc Veasey που εκλέγεται στο Τέξας, ανησύχησαν ότι το κόμμα τους είναι ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΡ