ΗΠΑ: Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και WikiLeaks από του Δημοκρατικούς

ΗΠΑ: Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και WikiLeaks από του Δημοκρατικούς

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση για πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 καθώς το Δημοκρατικό κόμμα κατέθεσε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της καμπάνιας Τραμπ συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση για να πλήξουν την Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Δημοκρατικό κόμμα κατέθεσε μήνυση ενάντια της Ρωσίας, των υπευθύνων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και του WikiLeaks, υποστηρίζοντας ότι συνωμότησαν για να «διαταράξουν» την προεκλογική εκστρατεία των Αμερικανικών εκλογών του 2016.

Η μήνυση έχει ομοσπονδιακό χαρακτήρα και κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μανχάταν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η συνωμοσία είχε ως στόχο την Χίλαρι Κλίντον και έγινε πράξη μέσω χακαρίσματος των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος. 

«Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2016, η Ρωσία εξαπέλυσε μια επαίσχυντη επίθεση ενάντια στην αμερικανική δημοκρατία», τονίζεται. «Η Ρωσία, τότε, χρησιμοποίησε...πληροφορίες που έκλεψε για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα: να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό περιβάλλον των ΗΠΑ, να δυσφημίσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και να στηρίξει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, οι πολιτικές του οποίου θα ήταν προς όφελος του Κρεμλίνου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση. 

Προς το παρόν και σύμφωνα πάντοτε με το Reuters, o Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει ακόμα σε σχετικό ερώτημα που του απήυθυνε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαψεύσει οποιαδήποτε σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία ενώ από την πλευρά της και η Μόσχα αρνείται επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές. 

Πάντως η υπόθεση βρίσκεται εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές φορές την αντίδραση του αμερικανού προέδρου, ο οποίος κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών» εις βάρος του.

Φωτογραφία: APImages