ΗΠΑ: Με λουκέτο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση απειλεί ο Τραμπ

ΗΠΑ: Με λουκέτο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση απειλεί ο Τραμπ

«Να κατεβάσει τα ρολά» στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης απειλεί να βάλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κλιμακώνοντας την πίεση προς τους Δημοκρατικούς αλλά και τους Ρεπουμπλικάνους για τη μεταναστευτική νομοθεσία.

«Είμαι πρόθυμος να επιτρέψω την “παύση λειτουργίας” της κυβέρνησης, στην περίπτωση που οι Δημοκρατικοί δεν μας δώσουν τις απαραίτητες ψήφους για την Συνοριακή Ασφάλεια, η οποία συμπεριλαμβάνει και το τείχος» ανέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter.

Και συνέχισε: «Πρέπει να ξεφορτωθούμε τη λοταρία και τελικά, να πάμε σ' ένα σύστημα μετανάστευσης που θα βασίζεται στις αξίες! Χρειαζόμαστε τους καλύτερους ανθρώπους να έρχονται στη χώρα μας».

Ο Τραμπ θέλει το Κογκρέσο να περάσει άμεσα την νομοθεσία που ρυθμίζει τα θέματα μετανάστευσης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν το Κογκρέσο, υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα σε μετριοπαθείς και συντηρητικούς του κόμματος, γεγονός που παρεμποδίζει μια ταχεία νομοθετική επιδιόρθωση.

Ένα νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που προωθούνταν από  συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους Βουλευτές απέτυχε να περάσει την Βουλή των Αντιπροσώπων την προηγούμενη εβδομάδα. 

AP Photo/Carolyn Kaster