ΗΠΑ: H προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν συγκέντρωσε 383 εκατ. δολάρια τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: H προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν συγκέντρωσε 383 εκατ. δολάρια τον Σεπτέμβριο

O υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εθνική επιτροπή των δημοκρατικών συγκέντρωσαν το ποσό ρεκόρ των 383 εκατομμυρίων δολαρίων το Σεπτέμβριο για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής τους εκστρατείας, γεγονός που ενίσχυσε το οικονομικό προβάδισμα του πρώην αντιπροέδρου απέναντι στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

"Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν διαθέτει εντυπωσιακή οικονομική ρευστότητα 432 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανάρτηση, που έκανε στο Twitter", η διευθύντριά της, η Τζεν Ο'μάλι Ντίλον. Σύμφωνα με υπολογισμούς της ιστοσελίδας Axios τα 383 εκατομμύρια δολάρια είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος πρόεδρος σε ένα μήνα, ξεπερνώντας τα 364 εκατομμύρια που είχε η καμπάνια του Μπάιντεν τον Αύγουστο.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ δεν ανακοίνωσε ακόμη το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε τον Σεπτέμβριο, αλλά είχε συγκεντρώσει 210 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο μαζί με την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Εκτιμάται πάντως ότι ο Τραμπ ότι βρίσκεται πίσω από τον Μπάιντεν κατά 150 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός εντυπωσιακό αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο η καμπάνια του προέδρου είχε ξεκινήσει με τεράστιο οικονομικό προβάδισμα, την ώρα που ο πρώην αντιπρόεδρος στα μέσα Φεβρουαρίου είχε μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.