ΗΠΑ: Ένας από τους δυο δράστες της Καλιφόρνια είχε επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία

ΗΠΑ: Ένας από τους δυο δράστες της Καλιφόρνια είχε επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία

Ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ είναι ο ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια με 14 νεκρούς, είχε επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014, γνωστοποίησε σήμερα η πρεσβεία του βασιλείου στην Ουάσινγκτον.

«Ο Σάγιεντ Ριζουάν Φαρούκ είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014 για συνολικά 9 ημέρες», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εξάλλου «η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η σύζυγος είναι υπήκοος» του βασιλείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο Κρις Κρίστι, διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένος πως το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

«Εάν ένα κέντρο αναπήρων στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, τότε κάθε τοποθεσία στην Αμερική είναι στόχος τρομοκρατικής ενέργειας», υποστήριξε ο Κρίστι, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, στην ομιλία του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ