ΗΠΑ: Βήμα προς λάθος κατεύθυνση οι τουρκικοί δασμοί

ΗΠΑ: Βήμα προς λάθος κατεύθυνση οι τουρκικοί δασμοί

Ως «αντίποινα» σε βάρος τους θεωρούν οι ΗΠΑ τους δασμούς που επέβαλε η Τουρκία σε σειρά αμερικανικών προϊόντων με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς να υποστηρίζει ότι αντιθέτως οι δασμοί της κυβέρνησης Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο αποφασίστηκαν στο όνομα στο όνομα της εθνικής ασφάλειας της χώρας και για την προστασία των εγχώριων επιχειρήσεων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία σημειώνοντας ότι οι δασμοί στα αμερικάνικα προϊόντα «λειτουργούν αμιγώς ως αντίποινα» και ως εκ τούτου αποτελούν «βήμα προς την λάθος κατεύθυνση»

«Δεν υποστηρίζουμε την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε αντίποινα εναντίον μας» τόνισε η κ. Σάντερς επαναλαμβάνοντας και την ενόχληση των ΗΠΑ για την μη απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον. Μάλιστα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η Τουρκία και προσωπικά ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχουν φερθεί «πολύ άδικα» και «πολύ άσχημα» στον πάστορα.

Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση Τράμπ δεν προτίθεται «να ξεχάσει» την υπόθεση αυτή, σημειώνοντας όμως παραλλήλως ότι στην περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος θα επανεξεταστούν οι οικονομικές κυρώσεις αλλά ως προς το σκέλος του διπλασιασμού τους που αφορούσε στην Τουρκία

Τέλος η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι τα οικονομικά προβλήματα και η κρίση στην Τουρκία δεν οφείλονται στις ενέργειες των ΗΠΑ αλλά σε μακροπρόθεσμα προβλήματα της οικονομίας της χώρας