Ιορ. Τζαμτζής: Κρίσιμη η κατάσταση στην Πέλλα - Να τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα

Ιορ. Τζαμτζής: Κρίσιμη η κατάσταση στην Πέλλα - Να τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα

Την αναγκαιότητα τήρησης όλων των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή της Πέλλας, μετά τα 114 κρούσματα στην κονσερβοποιία της Σκύδρας τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Tζαμτζής, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104, 6», ο κ. Τζαμζτής ανέφερε πως «δυστυχώς είχαμε τα 114 κρούσματα από το συγκεκριμένο εργοστάσιο, όντως υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο. Αυτό που λέμε συνεχώς είναι ότι πρέπει να υπάρξει και ψυχραιμία και πιστή εφαρμογή των μέτρων. Ήδη η Πέλλα είναι σε αυξημένη επιτήρηση, πρέπει όλοι να προσέχουν», τόνισε ο κ. Tζαμτζής.

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας τόνισε «δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα γιατί υπάρχουν ήδη μέτρα. Επιπλέον, θα δοθούν η λίστα των νοσούντων στην αστυνομία, η οποία έχει την ευθύνη της επιτήρησης αυτών των ανθρώπων ώστε να είναι συνεπείς στην 14ημερη καραντίνα».

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και αυτό που ζητάω από τους συμπολίτες μας να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε ακόμα ο κ. Tζαμτζής.

«Σύμφωνα και με μαρτυρίες εργαζομένων υπήρχε έλεγχος, θερμομετρήσεις. Πολλά πράγματα εξαρτώνται και από την ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας μας να προστατεύσει και τον εαυτό του και τους γύρω του. Σίγουρα υπήρξαν αστοχίες, αυτά πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας. Υπήρχαν παρατηρήσεις που έγιναν και στο εργοστάσιο από πλευράς της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ για να μην έχουμε ξανά τέτοια κρούσματα», επισήμανε ο κ. Tζαμτζής.

«Πρέπει όλοι μας να εφαρμόζουμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα. Σέβομαι τις απόψεις του καθενός περί κορονοϊού αλλά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κορονοϊός είναι παρών δυστυχώς. Και αυτό που ζητώ άσχετα αν πιστεύουμε στον κορονοϊό ή όχι, πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι, ακόμα και οι αρνητές να εφαρμόσουν το νόμο για να προστατευθούμε και εμείς αλλά να προστατεύσουμε και τους συνανθρώπους μας, ενώ επισήμανε ότι σήμερα αναμένονται στην περιοχή τα κλιμάκια και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.