Ινδονησία: Στα 180.000 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας την περίοδο των εορτών

Ινδονησία: Στα 180.000 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας την περίοδο των εορτών

Η Ινδονησία θα αναπτύξει 180.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αφού πρόσφατα προέβη και στην σύλληψη κάποιων εξτρεμιστών ισλαμιστών στην πολυπληθέστερη αυτή μουσουλμανική χώρα του κόσμου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Δεκατρείς μαχητές, ορισμένοι από τους οποίους είχαν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος και είχαν πολεμήσει στις τάξεις του στην Συρία, συνελήφθησαν αυτόν τον μήνα σε επιχειρήσεις που έγιναν προληπτικά στη χώρα.

Καμία συγκεκριμένη απειλή δεν έχει εντοπιστεί μετά τις συλλήψεις αυτές, αλλά η επαγρύπνηση θα αυξηθεί για να είναι εγγυημένη η ασφάλεια στις εκκλησίες και στους δημόσιους χώρους από τις 22 Δεκεμβρίου ως τις 2 Ιανουαρίου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαρτίνους Σιτόμπουλ.

«Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και θα διατηρήσουμε την επίβλεψη», πρόσθεσε.

Τη συνεισφορά τους στις δυνάμεις ασφαλείας θα προσφέρουν επίσης τα περίπου 70.000 μέλη άλλων ινδονησιακών θεσμών και ενώσεων, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση της νεολαίας στη χώρα, συμπλήρωσε.

Η αστυνομία απηύθυνε εξάλλου έκκληση για ανεκτικότητα αυτές τις ημέρες και για τον σεβασμό των θρησκευτικών εορτασμών, μετά την απειλή ισλαμικής οργάνωσης ότι θα κάνει εφόδους σε εμπορικά καταστήματα για να επαληθεύσει ότι μουσουλμάνοι δεν υποχρεώνονται να φορούν σκουφάκια του Άγιου Βασίλη ή άλλα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και εν γένει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι πολύ συνηθισμένος στα εμπορικά κέντρα της χώρας, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP