Ινδονησία: Οι υποψίες στρέφονται σε εγχώρια οργάνωση που συνδέεται με το ISIS

Ινδονησία: Οι υποψίες στρέφονται σε εγχώρια οργάνωση που συνδέεται με το ISIS

Οργάνωση συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανόν ότι ευθύνεται για τις πολλαπλές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων στην Τζακάρτα, κατά το πρότυπο των επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία της Ινδονησίας.

"Υπάρχει η ισχυρή υποψία ότι είναι έργο μίας ινδονησιακής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Από ό,τι είδαμε σήμερα, η οργάνωση αυτή ακολουθεί το πρότυπο των επιθέσεων του Παρισιού", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αντον Σαρλιγιάν.

Στη Χάγη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς καταδίκασε τις επιθέσεις στη Τζακάρτα, δηλώνοντας ότι ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά, ενώ οι ινδονησιακές αρχές κάνουν λόγο για έναν ολλανδό πολίτη νεκρό.

"Από ό,τι γνωρίζουμε, ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά", αναφέρει ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του."Η ολλανδική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσει έαν υπάρχουν άλλοι ολλανδοί θύματα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ