incharge από την nrg - Tο μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα

incharge από την nrg - Tο μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας, η ηλεκτροκίνηση, αποτελεί στρατηγική επιλογή. Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον ανταποκρίνεται και η nrg, η οποία εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας, με το incharge: το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, που κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα μέσω ενός καινοτόμου και πρωτοποριακού πακέτου ολοκληρωμένων υπηρεσιών, στην υπηρεσία του σύγχρονου οδηγού.

Η ηλεκτροκίνηση διαμορφώνει εδώ και καιρό μία κεντρική προτεραιότητα της nrg. Και αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, αφού με πρώτο σταθμό το τέλος της δεκαετίας, ο κόσμος των μεταφορών θα αλλάξει.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει την πρώτη δόση των μέτρων «Fit for 55%» που θα θέσουν την ΕΕ σε τροχιά για μείωση 55% των εκπομπών άνθρακα, έως το 2030 και καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Στην τρέχουσα δεκαετία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, θα επενδυθούν 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, στην κατεύθυνση των αλλαγών αυτών.

Με πλέον ορατό αποτέλεσμα 40 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους και 3 εκατομμύρια δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Η ελληνική αγορά, παρακολουθεί πλέον «ισχυρά» την ευρωπαϊκή τάση, με τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid οχημάτων να διπλασιάζονται ήδη το πρώτο 8μηνο του 2021 και το καταναλωτικό κοινό να «ξεμουδιάζει» απέναντι στους αρχικούς φόβους του για τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στην πράξη.

Το πιο μεγάλο και αξιόπιστο δίκτυο...

Βέβαια, βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων, διαδραμάτισε και η ύπαρξη ενός ανεπτυγμένου και αξιόπιστου δικτύου υποδομών, με επίκεντρο τους ταχυφορτιστές.

Και στο επίπεδο αυτό εστιάζει η προσπάθεια και η μεγάλη επένδυση της nrg, που «βλέπει» την επόμενη ημέρα, με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των αναγκών του οδηγού που θέλει να κάνει τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Προς τον σκοπό αυτό η nrg επενδύει σε διαρκή βάση στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες, με το δίκτυο incharge: το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, με τα περισσότερα σημεία ταχείας επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

Οι προηγμένοι φορτιστές του δικτύου incharge είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό όχημα σε έως και το 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα.

Σε συνεργασία με τα πρατήρια AVIN και Shell του Ομίλου Motor Oil, το μεγαλύτερο μέρος των ταχυφορτιστών έχει τοποθετηθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων ΣΕΑ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού οδικού δικτύου.

Κάνοντας με τον τρόπο αυτό πραγματικότητα το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης για τον έλληνα οδηγό. Κάτι που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε αδύνατο...

 Δείτε εδώ το χάρτη των διαδρομών του incharge για το επόμενο ηλεκτροκίνητο ταξίδι σας!

...με την πιο προηγμένη εφαρμογή

Το incharge, ωστόσο, δεν «εξαντλείται» στους φορτιστές. Περιλαμβάνει και μία καινοτόμο εφαρμογή που πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου.

Η νέα εφαρμογή incharge αποτελεί πλέον το απόλυτο εργαλείο φόρτισης του ηλεκτρικού ή plug-in hybrid αυτοκινήτου για τον οδηγό! Μέσα από τις λειτουργίες της εφαρμογής και της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορεί κανείς να:

  • βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί
  • επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί
  • παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του
  • δει το ιστορικό των φορτίσεών του
  • ολοκληρώσει την πληρωμή του
  • εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7

Έτσι λοιπόν, μπορεί κανείς να κάνει μεγάλα ταξίδια ανά την Ελλάδα φορτίζοντας εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά σε έναν από τους σταθμούς φόρτισης incharge.

Ο οδηγός, μπορεί απλά να μπει στο drive.nrgincharge.gr ή κατεβάσει την εφαρμογή incharge για Android ή iOS.

incharge για το σπίτι...

Για τους κατόχους (και ενδιαφερόμενους) αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in hybrid οχημάτων, ένα «ζήτημα» υπήρξε από την αρχή της διάδοσης της ηλεκτροκίνησης, η φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτ.

Την απάντηση για λογαριασμό της ngr, δίνει πλέον το incharge ΗΟΜΕ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτροκίνητου ή plug-in hybrid οχήματος και εξασφαλίζει ανταγωνιστικές χρεώσεις ενέργειας για τη φόρτιση του οχήματός τους.

Το incharge ΗΟΜΕ έχει δημιουργηθεί με σκοπό την πλήρη εξυπηρέτηση και την προσφορά της ιδανικής επιλογής για τους οικιακούς πελάτες της nrg, που καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης και της επαναφόρτισης του ηλεκτρικού τους οχήματος στο σπίτι.

Προσφέρει μόνο οικονομία αλλά και πολλά παράλληλα οφέλη, όπως δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητου ή plug-in hybrid οχήματος από το σπίτι, για έναν ολόκληρο χρόνο, δωρεάν συνδρομή nrg Green, μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή και πολλαπλάσιους πόντους στο allSmart.

Ειδικότερα, ο οικιακός φορτιστής της nrg διαμορφώνει μια οικονομική λύση, για εύχρηστη και γρήγορη φόρτιση. Εύκολος στην τοποθέτηση, με μικρές διαστάσεις, είναι η κατάλληλη λύση για όλες τις κατοικίες. Έχει εύρος ισχύος 7,4 έως 22 kW και πρίζα Type 2 ή με ενσωματωμένο καλώδιο και σύνδεση Type 2, ενώ διαθέτει:

  • Ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας, που επιτρέπει τη δυναμική διαχείριση των φορτίων
  • Επικοινωνία μέσω Ethernet Wifi ή 4G/5G
  • Δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου της καλής του λειτουργίας μέσω εφαρμογής (App)

Έτσι, ο οδηγός μπορεί απλά να συνδέσει το αυτοκίνητό και να συνεχίσει την ημέρα του!

...και την επιχείρηση

Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, προσφέρονται από την nrg και στις επιχειρήσεις που θα συνδεθούν στο δίκτυό της, εγκαθιστώντας φορτιστές στον χώρο τους για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Το incharge BUSINESS αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση φόρτισης για κάθε επιχείρηση.

Από την παροχή και εγκατάσταση του φορτιστή, έως τη δωρεάν προσφορά της προηγμένης διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας incharge, η nrg καλύπτει άμεσα και ολοκληρωμένα όλες τις ανάγκες του επιχειρηματία.

Στο πλαίσιο αυτό, το incharge BUSINESS προσφέρει στις επιχειρήσεις

  • Αυτοψία εγκατάστασης
  • Προμήθεια σταθμών φόρτισης
  • Υπηρεσίες Operation & Maintenance
  • Προβολή στο δίκτυο incharge

H nrg διαθέτει στους πελάτες της έξυπνους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με εξαιρετικά προνόμια. Οι AC και DC φορτιστές της nrg αποτελούν τεχνολογικές λύσεις υψηλής αξιοπιστίας για εύχρηστη και ταχεία φόρτιση, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των χρηστών στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης

Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης έχει έρθει για να μείνει.

Παρουσιάζει σημαντικά οφέλη, τόσο για τον οδηγό όσο και για το περιβάλλον, καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν υψηλό συντελεστή ενεργειακής απόδοσης και χαμηλότερο αποτύπωμα ρύπων από τα αντίστοιχα συμβατικά οχήματα που διαθέτουν, αποκλειστικά, κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στα σημεία υπεροχής των ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών οχημάτων, περιλαμβάνονται:

  • Χαμηλότερο κόστος κίνησης σε σχέση με τα συμβατικά, λόγω της αυξημένης αποδοτικότητας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (ανά μονάδα ενέργειας) είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη οποιουδήποτε ορυκτού καυσίμου
  • Εξαιρετικές επιδόσεις, προς όφελος της άνεσης-ευκολίας οδήγησης και της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς η ροπή τους αποδίδεται στο μέγιστο ακαριαία και είναι σχεδόν σταθερή
  • Περιορισμός της συνολικής κατανάλωσης και του κόστους χρήσης, εξαιτίας της δυνατότητας ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, η οποία φορτίζει την μπαταρία
  • Χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με τα συμβατικά
  • Χαμηλές έως μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την κίνησή τους
  • Χαμηλό έως μηδενικό συνολικό αποτύπωμα ρύπων, εφόσον φορτίζονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προκαλείται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα
  • Μειωμένα επίπεδα ηχορύπανσης στις πόλεις και σημαντικά μικρότερη επιβάρυνση των φυσικών οικοσυστημάτων, καθώς είναι σχεδόν αθόρυβα

Απέναντι σε αυτή την τεχνολογική επανάσταση, η nrg επενδύει έμπρακτα στη νέα τεχνολογία, προσφέροντας ένα σύνολο λύσεων στον έλληνα οδηγό για τη φόρτιση του ηλεκτρικού ή plug-in hybrid οχήματός του. Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στη χώρα, και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. Επενδύοντας περισσότερο αναπτύσσοντας περαιτέρω το δίκτυό της, τόσο σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους, όσο και σε αστικά κέντρα, με DC αλλά και AC φορτιστές.

Μάθετε ακόμη περισσότερα για το incharge στο nrgincharge.gr ή καλώντας στο 218 881 8102.