Ιβάν Σαββίδης: Θα προστατέψω μόνος μου τους ανθρώπους μου

Ιβάν Σαββίδης: Θα προστατέψω μόνος μου τους ανθρώπους μου

Αίσθηση προκαλούν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Εξαπολύει πυρά κατά πάντων και προειδοποιεί ότι θα... πάρει το νόμο στα χέρια του, λέγοντας: «Εγώ μπορώ να προστατεύσω τους δικούς μου ανθρώπους αν δεν τους προστατεύσει η πολιτεία».

Όπως κατήγγειλε, παίκτες και εργαζόμενοι της ΠΑΕ έχουν γίνει αποδέκτες τηλεφωνικών απειλών και, όπως είπε ο κ. Σαββίδης, σκοπεύει να στείλει σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά αν χρειαστεί θα προστατέψει μόνος του τους ανθρώπους του.

«Όλοι μετά τον τελικό Κυπέλλου βρίσκονταν σε κατάσταση απειλών σωματικής βίας και μάλιστα είχαν περάσει σκέψεις από το μυαλό μου να βγάλω την ομάδα από τα play off» είπε, για να σχολιάσει στη συνέχεια: «Εγώ μπορώ να προστατέψω τους δικούς μου ανθρώπους αν δεν τους προστατέψει η Πολιτεία. (…) Και ας είναι αυτή η επίσημη δήλωσή μου».

Ερωτηθείς για τα όσα καταγγέλλει, και για την προέλευση αυτών των απειλών, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι «τα όργανα τα οποία ασχολούνται με αυτά τα θέματα, γνωρίζουν τα ονόματα. Και δεν θέλω αυτό να εκλαμβάνεται σαν φόβος, ότι φοβάμαι κάτι. Εγώ λέω ότι (…) όταν λαμβάνετε απειλές, σαφώς βρίσκεστε υπό την κατάσταση ψυχολογικής βίας. Γι' αυτό υπάρχουν επίσημα όργανα τα οποία πρέπει να ερευνήσουν αν πρόκειται για 'κενές' ή πραγματικές απειλές».

Έδωσε μάλιστα πολιτική χροιά στις καταγγελίες του, τονίζοντας: «Εγώ εκτιμώ ότι γίνονται πολιτικά παιχνίδια, και προφανώς το πολιτικό σύστημα μάλλον κάτι φοβήθηκε. Νομίζουν ότι με τέτοιες πράξεις θα σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω μπροστά» ανέφερε μεταξύ άλλων, διαβεβαιώνοντας στη συνέχεια ότι ο ίδιος δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.

Ο κ. Σαββίδης στράφηκε και κατά του διαιτητή του χθεσινού αγώνα. Όπως είπε, «εκτιμώ ότι ο Καλογερόπουλος πρέπει να εξαντλήσει την διαιτητική του καριέρα. Κι εγώ θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί όποια διεθνής προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, λαμβάνοντας κάποιες συγκεκριμένες εντολές».

«Είναι ρεζίλι για την ελληνική διαιτησία, αλλά πιστέψτε με, θα τα καταφέρω» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. «Και τέτοιοι διαιτητές δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. (…) Eγώ πρότεινα να καλέσουμε στα play off ξένους διαιτητές (…) Πως είναι δυνατόν να παρακολουθούμε τέτοια πράγματα; Εγώ δε θέλω να λέω ότι υπέρ μας δεν κάνει κανένας λάθη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση, καμία επαφή με κανένα διαιτητή. Και γιατί κάνουν λάθη υπέρ μας συνειδητά ή ασυνείδητα δεν το ξέρω».