ΗΑΕ: Υιοθετείται σύστημα χορήγησης κάρτας βίζα για επιφανείς επιστήμονες και ερευνητές

ΗΑΕ: Υιοθετείται σύστημα χορήγησης κάρτας βίζα για επιφανείς επιστήμονες και ερευνητές

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υιοθέτησε ένα νέο σύστημα για τη χορήγηση κάρτας βίζα, προκειμένου να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα σε τομείς, όπως η ιατρική, η επιστήμη και η έρευνα, είπε ο πρωθυπουργός των ΗΑΕ, σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η χώρα των ευκαιριών» ανέφερε ο σεΐχης στο Twitter μετά τη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου.

«Η προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων θα συνεισφέρει στην οικονομία και στο μέλλον μας», ανέφερε χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν προσφέρουν δυνατότητα μόνιμης κατοικίας σε ξένους εργαζομένους.

Ο σεΐχης που είναι και αντιπρόεδρος των ΗΑΕ, καθώς και κυβερνήτης του Ντουμπάι, έδωσε εντολή για τη σύσταση αρμόδιων επιτροπών για να προσδιοριστούν «οι βασικοί τομείς, που θα είναι ανοιχτοί για τη χορήγηση βίζας, και να καταρτιστεί σχέδιο για την προσέλκυση των πιο αξιόλογων και επιφανών ταλέντων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και διεθνώς».