Η Virgin Galactic πραγματοποίησε την πρώτη διαστημική πτήση από το Spaceport America

Η Virgin Galactic πραγματοποίησε την πρώτη διαστημική πτήση από το Spaceport America

Η Virgin Galactic πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση στο διάστημα, για πρώτη φορά έπειτα από τουλάχιστον δύο χρόνια, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της να στείλει τον ιδρυτή της, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και στη συνέχεια τουλάχιστον 600 πελάτες που έχουν πληρώσει για εισιτήρια, περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από τη γη. 

Το διαστημικό αεροσκάφος Unity, με πιλότους τους Ντέιβ Μακέι και ΣιΤζέι Στάρκοου, ανέβηκε σε ύψος 89 χιλιομέτρων και στη συνέχεια επέστρεψε ομαλά στη γη. 

Στόχος της εταιρείας είναι να στείλει τον Μπράνσον στο διάστημα αυτό το καλοκαίρι και μετά να συνεχίσει την πώληση εισιτηρίων για την πτήση. Ήδη, 600 πελάτες, μεταξύ αυτών αστέρια του κινηματογράφου και της μουσικής, έχουν κλείσει θέσεις, αν και η Virgin  δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια παρά κοντά στα τέλη του έτους.  

«Ήταν η τέλεια πτήση. Θα μελετήσουμε προσεκτικά και μεθοδικά τα δεδομένα όπως κάνουμε πάντα. Πρόκειται για τεράστιο βήμα τόσο για την Virgin Galactic, όσο και για την πτήση ανθρώπων στο διάστημα» δήλωσε ο Μάικλ Κολγκλέιζερ CEO Virgin Galactic.

Στην πτήση υπήρχαν και επιστημονικά φορτία από το πρόγραμμα Flight Opportunities της NASA, ένα ακόμα κίνητρο που δίνει η Virgin Galactic σε επιστήμονες που θέλουν να φέρουν την έρευνά τους στο διάστημα για μικρό χρονικό διάστημα. Ο κύριος στόχος όμως της εταιρίας παραμένει ο διαστημικός τουρισμός και ήδη έχει 600 κρατήσεις εισητηρίων για τις μελλοντικές διαστημικές της πτήσεις, κάθε ένα εκ των οποίων κοστίζει $250.000. Το Unity μπορεί να μεταφέρει έως και έξι επιβάτες, πέρα από τους δύο πιλότους.