Η Τουρκία απορρίπτει τις επικρίσεις της Κομισιόν για το σεβασμό του κράτους δικαίου

Η Τουρκία απορρίπτει τις επικρίσεις της Κομισιόν για το σεβασμό του κράτους δικαίου

Η Τουρκία απέρριψε τις "άδικες" επικρίσεις που διατύπωσε σήμερα η ΕΕ αναφορικά με το σεβασμό του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην ετήσια έκθεσή της για την κατάσταση της υποψηφιότητας της Άγκυρας για ένταξη στην ΕΕ.

Οι επικρίσεις είναι "άδικες και μάλιστα δυσανάλογες" όσον αφορά την κατάσταση στην Τουρκία, αντέδρασε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, χαρακτηρίζοντας εξάλλου "απαράδεκτα" τα σχόλια για τις εξουσίες που ασκεί ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΕΕ κατήγγειλε σήμερα μια "αρνητική τάση" για το κράτος δικαίου στην Τουρκία και "σοβαρές οπισθοδρομήσεις" στην ελευθερία της έκφρασης, σε μια περίοδο που η ΕΕ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Άγκυρα για να βελτιωθεί η συνεργασία αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση.

Το τουρκικό υπουργείο υπογράμμισε πως η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση, που ηγείται της χώρας εδώ και δώδεκα χρόνια, έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια πολλές μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την "ανεξάρτητη και αντικειμενική" δικαστική εξουσία και την ελευθερία έκφρασης γενικά.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει επίσης πως λαμβάνει υπόψη τις "δίκαιες και λογικές κριτικές" που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ