Ι. Ντογιάκος: Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη η βόμβα και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι

Ι. Ντογιάκος: Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη η βόμβα και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι

«Είδα μια μηχανή κάτω από το σπίτι μου με μπαγκαζιέρα. Εκεί μας είπε η αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Τον είδα με τα μάτια μου» ανέφερε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, έπειτα από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του τα ξημερώματα.

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ… Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», λέει ο κ. Ντογιάκος. 

Ο ίδιος αναφέρει πως δεν είχε δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών, ωστόσο -σύμφωνα με το dikastiko.gr- από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκτιμάται πως η τοποθέτηση του μηχανισμού στο σπίτι του είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα της εδώ και 3 χρόνια αρνητικής δημοσιότητας, με επιθέσεις, πειθαρχικά και στοχοποίηση. Μάλιστα, η επισήμανση ανθρώπων που τον γνωρίζουν είναι ότι «ο κ. Ντογιάκος, εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Οι υποθέσεις του 

Ο Ισίδωρος Ντογιακος έχει χειριστεί κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής του πορείας κρίσιμες υποθέσεις με πιο πρόσφατη αυτή της Χρυσής Αυγής. Στην πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 κατηγορούμενων βουλευτών.

Στο παρελθόν είχε ερευνήσει τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη, την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, το αποκαλούμενο και ως σκάνδαλο των άγονων γραμμών με «πρωταγωνιστές» τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αριστοτέλη Παυλίδη και τον στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Ζαχαρίου, τη δικογραφία που αφορούσε στα ομόλογα των Ταμείων, καθώς και αυτή που αφορούσε τη δράση του κυκλώματος που λυμαίνονταν τον χώρο των ακινήτων.