Η A. Merkel κάλεσε την Th. May στο Βερολίνο για συνομιλίες

Η A. Merkel κάλεσε την Th. May στο Βερολίνο για συνομιλίες

Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε σήμερα πως προσκάλεσε τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May για συνομιλίες στο Βερολίνο και είπε πως προσβλέπει στη συνεργασία μαζί της.

"Είναι καθήκον μας να εργαζόμαστε πολύ στενά με τις κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών", δήλωσε η Α. Merkel σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Μπισκέκ του Κιργιστάν, προσθέτοντας πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο που καθιστούν αυτή τη στενή συνεργασία απαραίτητη.

Η καγκελάριος δήλωσε πως μίλησε με τη Th. May τηλεφωνικώς αργά χθες και την προσκάλεσε για συνομιλίες στο Βερολίνο. "Προσβλέπω στη συνεργασία μας", πρόσθεσε.

Η Α. Merkel αρνήθηκε να σχολιάσει την απροσδόκητη απόφαση της Th. May να διορίσει υπουργό Εξωτερικών τον Boris Johnson έναν από τους ηγέτες της εκστρατείας για το Βrexit, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο ο κύριος αντίπαλός της για τη θέση του πρωθυπουργού.

Χθες το γραφείο της Th. May ανέφερε πως η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε τηλεφωνικώς στη A. Merkel και στον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande πως η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ