Η ινδική πρωτεύουσα προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κορύφωση της επιδημίας με 37.000 κρούσματα
Κορονοϊός

Η ινδική πρωτεύουσα προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κορύφωση της επιδημίας με 37.000 κρούσματα

Η πρωτεύουσα της Ινδίας προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια κορύφωση του κύματος της επιδημίας της COVID-19 με 37.000 κρούσματα την ημέρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Νέο Δελχί Αρίντ Κεζριουάλ.

Επίσης, ο ίδιος ανακοίνωσε και μερική χαλάρωση του λοκντάουν που έχει επιβληθεί στην ινδική πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι το Νέο Δελχί προετοιμάζεται να έχει δυνατότητες αποθήκευσης 420 τόνων οξυγόνου και θα ιδρύσει εργαστήρια προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδιώματος για να μελετούν τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, πρόσθεσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά.

Αξίζει να επισημανθεί πως εξαντλημένοι από τις πολλές ώρες υπερωρίας, κακοπληρωμένοι, με ψυχολογικά τραύματα οι γιατροί στην Ινδία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη ενάντια στην covid-19, φοβούνται συνεχώς για τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.

«Έχουμε υπερβολική δουλειά, είμαστε αγχωμένοι και πολύ τρομαγμένοι», δηλώνει ο Ράντχα Ζάιν, γιατρός στο Νέο Δελχί.

Από τις αρχές Απριλίου τουλάχιστον 165.000 άνθρωποι στην Ινδία υπέκυψαν στην covid-19, μια χώρα με τις πιο πολυπληθείς πόλεις παγκοσμίως.

Οι γιατροί πληρώνουν μεγάλο τίμημα: περισσότεροι από 1.200 έχουν πεθάνει από κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων περισσότεροι από 500 τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ινδίας.