Η χώρα "βγαίνει από την κρίση", δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Η χώρα "βγαίνει από την κρίση", δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

«Η Ιταλία επέστρεψε, βγαίνει από την κρίση χάρη σε μια στρατηγική συνολικής ανάπτυξης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε βίντεο που αποφάσισε να αναρτήσει στο You Tube, στο κανάλι MEF_GOV.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης υπουργός προσθέτει ότι «οι μεταρρυθμίσεις και οι περικοπές των φόρων άρχισαν να αποφέρουν καρπούς» και, μιλώντας πάντα στα αγγλικά, υπογραμμίζει πως «η εμπιστοσύνη επιστρέφει τόσο στις οικογένειες όσο και στις επιχειρήσεις» προσθέτοντας ότι «με περισσότερη εμπιστοσύνη αυξάνεται η απασχόληση και η ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά τον τίτλο του βίντεο, Oltre le nuvole, (Πέρα από τα σύννεφα), ο Πάντοαν εμπνεύστηκε, όπως γράφει ο Τύπος, από έργο του γνωστού σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι. Πρόκειται, δηλαδή, για προσεκτικά σχεδιασμένη επικοινωνιακή στρατηγική, στα χνάρια της αμεσότητας και της προτίμησης στη χρήση των νέων τεχνολογιών, που επιδεικνύει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ο Πιερ Κάλο Πάντοαν, αναφέρεται, επίσης, στην «φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία περιλαμβάνει την αγορά τις εργασίας, την αστική δικαιοσύνη, την αλλαγή του φορολογικού συστήματος και την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης».

Σε ό,τι αφορά την δημόσια οικονομία της χώρας, τέλος, ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι δηλώνει ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και προσβλέπει ότι «το δημόσιο χρέος θα αρχίσει να μειώνεται από το 2016, με περισσότερη συγχρόνως ανάπτυξη και σταθερό πρωτογενές πλεόνασμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ