Η Χ. Κλίντον ανακοινώνει τις προτάσεις της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ

Η Χ. Κλίντον ανακοινώνει τις προτάσεις της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ

Η Χίλαρι Κλίντον, που προηγείται των υποψηφίων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, κατηγόρησε τους ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για «επιφανειακά συνθήματα που δεν συνθέτουν μια στρατηγική» και είπε ότι «παλικαρισμοί και μισαλλοδοξία δεν αποτελούν διαπιστευτήρια για να γίνει κάποιος πρόεδρος».

Κατά τη διάρκεια μιας στάσης που έκανε στην Μινεάπολις της πολιτείας Μινεσότα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα της εγχώριας τρομοκρατίας όπως το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας από ζευγάρι που σκότωσε 14 άτομα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Κλίντον μίλησε λίγες μόνο ώρες πριν συναντηθούν οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο κανάλι CNN για την πέμπτη τηλεμαχία τους, με πρώτο θέμα την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Η πρώην βουλευτής και πρώτη κυρία των ΗΠΑ περιέγραψε χθες τα βασικά σημεία του σχεδίου της για το πώς θα σταματούσε τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας όπως αυτή του Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, αν γινόταν πρόεδρος.

Στις δηλώσεις της, υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να περιμένουν περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις και θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη βοήθεια των καινοτόμων επιχειρηματιών του Σίλικον Βάλλεϋ (έδρας στην Καλιφόρνια των μεγαλύτερων εταιρειών του διαδικτύου παγκόσμια), για να εντοπιστούν οποιαδήποτε άτομα στα κοινωνικά δίκτυα έχουν προσχωρήσει στον εξτρεμισμό.

Η Κλίντον υποστήριξε επίσης την υιοθέτηση ευρύτερου στόχου για τις επιθέσεις στη Συρία, πιο ενδελεχείς ελέγχους αιτήσεων για θεώρηση (βίζα) των ατόμων που έχει ξοδέψει χρόνο σε περιοχές όπου δρα το Ισλαμικό Κράτος, και αυστηρότερους νόμους ελέγχων όπλων, μεταξύ των οποίων την επαναφορά της απαγόρευσης πώλησης ορισμένων κατηγοριών όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ