Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 200 ακροδεξιούς στη Λειψία

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 200 ακροδεξιούς στη Λειψία

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι συνέλαβε 211 ταραχοποιά στοιχεία της ακροδεξιάς που πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες στη Λειψία, στην ανατολική Γερμανία, στο περιθώριο ισλαμοφοβικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε εκεί κοντά χθες βράδυ.

Πέντε μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια αυτά, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία.

Ταραχοποιοί και χούλιγκανς πήγαν χθες το βράδυ σε μια συνοικία που είναι γνωστό ότι αποτελεί προπύργιο των υποστηρικτών της αριστεράς, την ώρα που σε άλλο σημείο της πόλης πραγματοποιούσαν σε ήρεμο κλίμα πορεία μερικές χιλιάδες υποστηρικτές της τοπικής πτέρυγας του ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida.

Οι ταραξίες έσπασαν βιτρίνες πετώντας πέτρες, έριξαν κροτίδες, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων. Πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν όροφο κτιρίου. Την ίδια ώρα υποστηρικτές της αριστεράς λεηλάτησαν ένα λεωφορείο που είχαν μισθώσει οι ακροδεξιοί.

Συνολικά 57 αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η διαδήλωση του Pegida ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Στο Πότσνταμ επίσης είχαν σημειωθεί συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα. Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γερμανία, εν μέσω ενός άνευ προηγουμένου κύματος προσφύγων, με τους αιτούντες άσυλο να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο το 2015, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αύξηση των αδικημάτων και των εγκλημάτων που αποδίδονται στην άκρα δεξιά όπως και με μια αύξηση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις των λαϊκιστικών κινημάτων.

Η χώρα συγκλονίστηκε εξάλλου από τις μαζικές επιθέσεις που αποδίδονται σε ανθρώπους ξένης καταγωγής τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Περισσότερες από 500 καταγγελίες έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη, το 40% από τις οποίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ