Η Γερμανία αναμένει «καλή και στενή» συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Η Γερμανία αναμένει «καλή και στενή» συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

«Καλή και στενή συνεργασία» και με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένει το Βερολίνο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι η Γερμανία «θα προσεγγίσει τη νέα κυβέρνηση με ανοιχτό τρόπο και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την καλή και στενή συνεργασία, όπως αρμόζει στις στενές γερμανοϊταλικές σχέσεις».

Ο κ. Ζάιμπερτ απέφυγε πάντως να σχολιάσει οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τα μέλη της νέας κυβέρνησης ή την στάση που θα τηρήσει η Ρώμη στο θέμα των μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το «τι μπορεί να περάσει» από τις προτάσεις που θα κατατεθούν: «Θα περιμένουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε και πρόσθεσε ότι γερμανική κυβέρνηση δεν αξιολογεί τα μέλη κυβερνήσεων φιλικών χωρών. Τόνισε πάντως ότι δεν είναι σωστό πριν από την πρώτη συνάντηση να ανακοινώσουμε προσφορές προς την Ιταλία. «Βρισκόμαστε στην Ευρώπη ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συνεργασία και μεγάλη αποφασιστικότητα», κατέληξε ο κ. Ζάιμπερτ.

Σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία

Την ελπίδα ότι στην Ισπανία θα σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση εξέφρασε επίσης ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ωστόσο ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης αφορά την ισπανική πολιτική.

«Η Γερμανία και η Ισπανία είναι σημαντικοί εταίροι και δεν επιθυμώ να προχωρήσω σε οποιαδήποτε εικασία», εξήγησε ο κ. Ζάιμπερτ, ο οποίος πάντως αναγνώρισε τα επιτεύγματα του απερχόμενου Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για την χώρα του, λέγοντας ότι συνέβαλαν στην έξοδο της Ισπανίας από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Η Ισπανία έχει σήμερα τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ