«Η Εκκλησία είναι χειρότερη από σούπερ-μάρκετ ή κομμωτήρια;»
Μητροπολίτης Ναυπάκτου

«Η Εκκλησία είναι χειρότερη από σούπερ-μάρκετ ή κομμωτήρια;»

«Η εκκλησία έχει μια παράδοση 2.000 ετών δεν μπορούμε να της συμπεριφερόμαστε σαν τα κομμωτήρια» ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, κάνοντας λόγο για «εκτροπή» σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι εκκλησίες σε πρώτη φάση για ατομική προσευχή και σε μεταγενέστερο στάδιο για την τέλεση Θείων Λειτουργιών με πιστούς.

Επικαλούμενος τον Μαξ Βέμπερ, ο οποίος, όπως είπε ο Μητροπολίτης Ιερόθεος, «έλεγε για τριών ειδών εξουσία. Είναι η Νόμιμη εξουσία, δεύτερον είναι η Χαρισματική εξουσία και τρίτον είναι η Παραδοσιακή εξουσία», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ ανέφερε πως «όταν η Νόμιμη δεν αναγνωρίζει την Παραδοσιακή και την Χαρισματική εξουσία, έχουμε μια εκτροπή θα έλεγα. Θα πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών εξουσιών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μηττροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε ότι «περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα» σημειώνοντας ότι «εφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω».

Ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος από την κυβερνητική απόφαση και διερωτήθηκε αν η Εκκλησία «είναι χειρότερη από το σουπερ μαρκετ είναι χειρότερη από το κομμωτήριο;».

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ;», τόνισε ο κ. Ιερόθεος.