Η διάταξη για τις offshore δεν θα πέσει στα δικαστήρια εκτιμά ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Η διάταξη για τις offshore δεν θα πέσει στα δικαστήρια εκτιμά ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Την εκτίμηση ότι η διάταξη για τις offshore των υπουργών δεν θα πέσει στα δικαστήρια κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του στην  Realnews ωστόσο δεν το αποκλείει για τα ευρωπαικά δικαστήρια και βρίσκει ως ενδιαφέρον το ότι αν κάποιος το επιχειρήσει θα μάθουμε σε ποιό κόμμα ανήκει και τι δηλώσεις έχει κάνει περί ηθικής.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, "η διάταξη, η οποία τροποποιήθηκε, αφορά μια ειδική κατηγοριά ανθρώπων. Τους πολιτικούς. Συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον και γι'' αυτό θεωρούμε ότι δεν θα πέσει στα δικαστήρια. Ωστόσο, αν κάποιος υπουργός ή αιρετός βρεθεί να έχει εταιρεία στο εξωτερικό, μετά το συγκεκριμένο νομοθέτημα, και αναζητήσει σωτηρία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποιό κόμμα ανήκει και τι δηλώσεις έχει κάνει αυτές τις ημέρες περί ηθικής".

Κατά τα άλλα ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής για το χρόνο που ίσχυσε η διάταξη για τις offshore και σημειώνει ακόμη ότι "οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη έχουν τελειώσει προ πολλού. Η μόνη παρέμβαση που γίνεται είναι ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς νιώθουν την ηθική υποστήριξη του υπουργείου για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που δεν τους άφηναν τόσα χρόνια. Η δικαιοσύνη αναπνέει και δίνει αποτελέσματα και είναι μετρήσιμα. Οι ένοχοι περνούν το κατώφλι του εισαγγελέα. Αυτό κάποιους τούς ενοχλεί και μιλούν για παρεμβάσεις".