Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς

Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για επικείμενη εκτόξευση νέου, ισχυρού πύραυλου μεσαίου βεληνεκούς, σύμφωνα με το Reuters.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται δύο ημέρες μετά από την ανακοίνωση της χώρας ότι δοκίμασε επιτυχώς εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, σε συνέχεια των δοκιμών οπλικών συστημάτων της παράλληλα με τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν από κοινού η Νότια Κορέα και οι  Η.Π.Α.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Σεούλ δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν το αν η δοκιμή της Κυριακής ήταν επιτυχημένη.

Πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας υποστήριξε επίσης, σύμφωνα με πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της, ότι ο στρατός της χώρας δεν είχε σαφή στοιχεία που θα επιβεβαίωναν ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα εκτοξεύσεις πυραύλων μέσης απόστασης.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση. Γενικότερα, ωστόσο, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας αρνούνται συχνά να σχολιάσουν δημοσίως οπλικά συστήματα της Βόρειας Κορέας, καθώς αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.