Η αλήθεια για το... κορονοπάρτι στον Κορυδαλλό

Η αλήθεια για το... κορονοπάρτι στον Κορυδαλλό

Ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας εξέδωσε το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, διαψεύδοντας ότι έγινε κορονοπάρτι με ανεξέλεγκτους κρατούμενους και χωρίς κανέναν σωφρονιστικό υπάλληλο, όπως γράφτηκε.

Μετά και την ΕΔΕ που διατάχθηκε για τη γιορτή που τραβήχτηκε σε βίντεο και ανέβηκε στα social media, οι υπάλληλοι στον Κορυδαλλό έσπευσαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας λόγο για ένα συνηθισμένο γεύμα κατά τις εορταστικές μέρες, όπως είθισται να γίνεται. Σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία παραβίαση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, η αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να γίνει καθώς «ανήμερα των Χριστουγέννων, μετά τη μεσημεριανή αναφορά, η φυλακή ανοίγει και δίνουμε στους κρατούμενους τη δυνατότητα να φάνε μαζί εντός της πτέρυγάς τους. Αυτό συνέβη και στην Δ’ Πτέρυγα όπου στο ισόγειο της πτέρυγας μαζεύτηκαν κάποια άτομα από διπλανά κελιά του ορόφου τους για να γευματίσουν μαζί ως είθισται σε όλες τις γιορτές, χωρίς καμιά παραβίαση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ».

Στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι κανένας κρατούμενος δεν βγαίνει εκτός της πτέρυγας χωρίς μάσκα καθώς και κανένας υπάλληλος δεν εισέρχεται εντός της πτέρυγας χωρίς την προβλεπόμενη στολή και την μάσκα.

«Εξάλλου το κατάστημά μας είναι μέχρι στιγμής από τα λίγα καταστήματα που είναι καθαρά από τον covid-19. Όλο αυτό το διάστημα, με τη στήριξη του υπουργείου και της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τη διοίκηση του καταστήματός μας, έχει επέλθει στο σύνολό της η νομιμότητα και η ασφάλεια στο κατάστημά μας λόγω των πολλών τακτικών και έκτακτων ερευνών που γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από την υπηρεσία μας και είναι πλέον σε όλους γνωστές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το βίντεο και τις καταγγελίες, ανήμερα των Χριστουγέννων, κρατούμενοι τραγουδάνε, πίνουν και χορεύουν λαϊκά άσματα δίχως να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας.

Για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν τα κινητά, τα οποία και κατασχέθηκαν.