Χωρίς μετρό, τρόλεϊ και τραμ την Παρασκευή η Αθήνα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Χωρίς μετρό, τρόλεϊ και τραμ την Παρασκευή η Αθήνα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Mε 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή, ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2&3) και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) ενώ τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά αύριο όπως και θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στο μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν αύριο τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00. Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.

Επίσης, τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τις 15:00 η ΠΟΣΠΕΡΤ, συμμετέχοντας στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου.

Χωρίς μέσα μεταφοράς και την προσεχή Δευτέρα

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό, στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ αποφάσισαν 24ωρες απεργίες.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ