Χονγκ Κονγκ: 1 στα 4 καταστήματα λιανικής θα κατεβάσουν ρολά το 2020

Χονγκ Κονγκ: 1 στα 4 καταστήματα λιανικής θα κατεβάσουν ρολά το 2020

Ο σύνδεσμος λιανικών πωλήσεων του Χονγκ Κονγκ εκτιμά ότι τουλάχιστον το 25% των καταστημάτων αναμένεται να κλείσουν εντός του έτους. «Μιλάμε για την επιβίωση των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου», δήλωσε η πρόεδρος του συνδέσμου Άνι Τσε Γιάου Ον-γι. «Είναι πολύ σοβαρό».

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, 2.000 καταστήματα έκλεισαν το διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλιου, παρά τα μέτρα οικονομικής ανακούφισης που έλαβε η τοπική κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων αυτών διαθέτει 80 δισ. δολάρια ΧΚ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται με την επίδραση του κορονοϊού, να πληρώσουν τις αμοιβές των εργαζόμενων τους.

Υπολογίζεται ότι στο Χόνγκ Κονγκ λειτουργούν περίπου 60.000 καταστήματα, εκ των οποίων τα 17.000 θα κλείσουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συνδέσμου. 

Οι λιανικές πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν υποστεί καθίζηση εξαιτίας του αντίκτυπου από τις κάποιες φορές βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Επιπρόσθετα, οιφόβοι για τον ιό και οι οδηγίες της κυβέρνησης να παραμείνουν οι πολίτες στο σπίτι τους έχουν δυσχεράνει αφόρητα την κατάσταση.