H Le Pen πρέπει να καταλάβει ότι η συζήτηση για Frexit έχει τελειώσει, λέει στενός συνεργάτης της

H Le Pen πρέπει να καταλάβει ότι η συζήτηση για Frexit έχει τελειώσει, λέει στενός συνεργάτης της

Η Marine Le Pen πρέπει να διδαχθεί από την ήττα της στις γαλλικές προεδρικές εκλογές από τον Emmanuel Macron και να αποδεχθεί ότι το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική του για έξοδο από το ευρώ, δήλωσε σήμερα ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το δεύτερο σημαντικότερο ζήτημα για τους ψηφοφόρους στον δεύτερο γύρο της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού Harris Interactive, μετά τις θέσεις εργασίας και πριν από το θέμα της ασφάλειας, τη μετανάστευση, τους φόρους και ένα ευρύ φάσμα άλλων θεμάτων.

«Για εμάς, το θέμα του ευρώ έχει τελειώσει. Ο λαός έκανε το δημοψήφισμά του την περασμένη Κυριακή. Η Marine πρέπει να ακούσει αυτό το μήνυμα», δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ο Ζιλμπέρ Κολάρ, ο οποίος ανήκει στον ενδότερο κύκλο του περιβάλλοντος της Le Pen και είναι μέλος ενός πολιτικού σχηματισμού που συνδέεται με το Εθνικό Μέτωπο.

Στις εκλογές υπήρχε η επιλογή ανάμεσα στο σχέδιο της Le Pen για αποχώρηση από το ευρώ και διάλυση της ΕΕ και στην υπόσχεση του κεντρώου Emmanuel Macron για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η νίκη του Macron με 66% έναντι 34% της Le Pen ήταν περισσότερο άνετη απ'' ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις και προκάλεσε μια σπάνια δημόσια εκδήλωση διαφωνιών μεταξύ των αξιωματούχων και των συμμάχων του Εθνικού Μετώπου σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ