H εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον Θ. Πλεύρη - Δείτε Live

H εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον Θ. Πλεύρη - Δείτε Live

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξειδικεύσει τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. 

Όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961 πρέπει να έχουν λάβει πρώτη μοναδική έως και 16η Ιανουαρίου 2022 και η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προβλεπόμενο χρόνο. O υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα συσταθούν ειδικές επιτροπές που θα εξετάσουν ποιοι μπορούν να εξαιρεθούν από το συγκεκριμένο μέτρο. 

Μετά και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης, τους τελευταίους έξι μήνες. 

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι έχει τεθεί στην Επιτροπή για σύντμηση του χρόνου της αναμνηστικής δόσης στους τέσσερις μήνες.

Παίρνοντας τον λόγο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν κλειστεί 25.000 ραντεβού για πρώτη δόση στις ηλικίες των 60 ετών και άνω, ωστόσο 493.000 πολίτες της εν λόγω ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εμβολιαστεί.