H ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου - Δείτε Live

H ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου - Δείτε Live

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ενώ σχετικά με την πανδημία σημείωσε ότι παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Γ, Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν εξετάζεται κανένα ενεχόμενο επιβολής lockdown.

Για τον προϋπολογισμό του 2022 επισήμανε ότι δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, αλλά θεσπίζει μειώσεις, και ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 εκτιμάται στο 6,9%. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι όσον αφορά την πανδημία η κυβέρνηση παραμένει στη στρατηγική που έως τώρα έχει εφαρμόσει ώστε η χώρα και η οικονομία να παραμείνουν ανοιχτές, αλλά και να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.

Σχολιάζοντας δημοσκόπηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης, τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο έχουν ληφθεί σειρά μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Για τις αυξήσεις στις τιμές ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που εντόπισε το πρόβλημα και επέλεξε να στηρίξει τα νοικοκυριά στους λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα.   

Για το ενδεχόμενο rapid tests σημείωσε ότι υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο μέτρων.

«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη σύγκριση με εκείνη την καταστροφική περίοδο» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σύγκριση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα της περιόδου 2016 -2018. Ο κ. Τσίπρας έδινε σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και έπαιρνε με το άλλο μέσω της φορολογίας, πρόσθεσε. «Είκοσι κινήσεις λεηλασίας των συντάξεων και 29 νέοι φόροι», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.