H αιχμή Σκουρλέτη για το Μάτι: «Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά»

H αιχμή Σκουρλέτη για το Μάτι: «Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά»

Τα απόνερα του συνεδρίου και της αντίδρασης των στελεχών της Ομπρέλας καθώς και του συγκρουσιακού σκηνικού που δημιουργήθηκε και των αποδοκιμασιών από τους προεδρικούς και λοιπούς πραιτωριανούς οδηγούν σε κινήσεις όπως αυτή του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος απαντώντας σε όσους τον αναφέρουν ως υπεύθυνο ακόμη και για το σκηνικό που είχε στηθεί το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, δήλωσε ότι «Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά».

Η επόμενη μέρα του συνεδρίου βρήκε τα στελέχη της Ομπρέλας να βάλλονται από πολλές πλευρές φίλα προσκείμενες στην ηγεσία του κόμματος ενώ ήδη ο Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει πως βάζει ο ίδιος τέλος στην... ασυλία και τη... σιωπή του. Ο Πάνος Σκουρλέτης αντέδρασε στην αρθρογραφία του Γ Λακόπουλου, ο οποίος σε άρθρο με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας» του αποδίδει ευθύνες για σωρεία προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ήττα του 2019.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται όμως και στο Μάτι. Και σημειώνει πως ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «Ευθύνεται ως υπουργός Εσωτερικών ακόμη και για την παραπληροφόρηση που  εξέθεσε τον Τσίπρα εκείνο το δραματικό βράδυ στο Μάτι».

Πρόκειται για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο συντονιστικό της πυροσβεστικής το βράδυ της τραγωδίας όπου εμφανίσθηκε να ρώτα αν θα πετάξουν την επομένη τα αεροσκάφη χωρίς να πει λέξη για τους νεκρούς που ήδη υπήρχαν. Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Η απάντηση όμως του Πάνου Σκουρλέτη φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τα σχετικά ερωτήματα.

Και αυτό διότι ο Πάνος Σκουρλέτης στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «Δεν είχα καμία ανάμιξη στην παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά ούτε και στη συνέντευξη που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, την οποία και αγνοούσα. Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά». Το τι ακριβώς υπονοεί χρίζει διευκρίνισης.

Σε κάθε περίπτωση η προαναγγέλια προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Γ. Λακόπουλου, αλλά και η σφαγή που συνεχίζεται μετά τη λήξη του συνεδρίου, δείχνει πως το εσωκοκμματικό ξεκαθάρισμα δεν έκλεισε και ο στόχος να κρυφτούν τα προβλήματα κάτω από το χάλι στην Κουμουνδούρου δεν επετεύχθη.