H ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών

H ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου, να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 12:30 μμ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οφείλουμε να δώσουμε δυναμική απάντηση στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση από την κυβέρνηση, αγωνιζόμενοι για:

-Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.

-Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό, με ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.

-Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία. Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά.

-Καμία απόλυση αναπληρωτή.

-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

-Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

-Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

-Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Ομάδων Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ και των τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

-Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

-Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτεμβρίου, τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Άμεση απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου.

-Απόδοση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, τώρα.

-Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία (δύο εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές).

-Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.

-Μείωση της διδακτικής ύλης.

-Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΟΣΑ».