Γυναίκα με μίνι βάζει αντιολισθητικές σε έγγραφο του ΥΠΠΟΑ;

Γυναίκα με μίνι βάζει αντιολισθητικές σε έγγραφο του ΥΠΠΟΑ;

Κάποιος ή κάποιοι χάλκευσαν έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού, προσθέτοντας φωτογραφία γυναίκας με μίνι να τοποθετεί σε αυτοκίνητο αντιολισθητικές αλυσίδες και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχαψε αμέσως και έβγαλε και ανακοινώσεις περί σεξισμού. Το έγγραφο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Liberal.gr στάλθηκε στα e-mail των υπαλλήλων του υπουργείου χωρίς τη φωτογραφία.

Έφτασε όμως και σε κάποια mail της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την επίμαχη φωτογραφία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να υιοθετήσει ακόμα ένα fake new και να προβεί σε καταγγελίες, κάτι που δεν θα έκανε αν είχε απλώς ελέγξει την αλήθεια.

To αυθεντικό έγγραφο δεν περιελάμβανε τις φωτογραφίες με τις αντιολισθητικές αλυσίδες και τη βρύση

Τι συνέβη ακριβώς; Από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, έστειλαν οδηγίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και οι αρμόδιοι τις προώθησαν κωδικοποιημένες, όπως δείχνουν σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάποια στιγμή, μέλη της αρμόδιας υπηρεσίας διαπίστωσαν πως από συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έφυγε μήνυμα παραποιημένο, με ένθετη φωτογραφία που δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο πρωτότυπο.

Εν τω μεταξύ, παράταξη αριστεριστών στο υπουργείο είχε υιοθετήσει το χαλκευμένο έγγραφο και εξέδωσε «διαμαρτυρία». Τσίμπησε αμέσως και ο ΣΥΡΙΖΑ και, μετά τη δημοσίευση της «είδησης» σε δική του ιστοσελίδα, άρχισαν οι δηλώσεις. Τι κι αν πρόκειται για αλητεία; Αδιάφορο για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Από δημοσιεύματα μάθαμε πως οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, έλαβαν μήνυμα με οδηγίες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, συνοδευόμενο από την εικόνα μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες χιονιού, φορώντας τακούνια, μίνι και διάφανο καλσόν» είπε η Σία Αναγνωστοπούλου. «Εικόνα που παρέπεμπε στα γνωστά στερεότυπα και στις σεξιστικές προκαταλήψεις, όμοιες μ’ αυτές που διακινούνται αφιλτράριστα στους διάφορους κοινωνικούς χώρους και προάγουν συγκεκριμένες "γυναικείες ιδιότητες", μόνο και μόνο για να "ερεθίσουν" το ενδιαφέρον του κοινού.

Σε μια περίοδο που ο σεξισμός, η παρενόχληση και η βία κατά των γυναικών, έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτου φαινομένου, το υπουργείο πολιτισμού γίνεται μπροστάρης –πόσο οξύμωρο- στην ‘’παραδοσιακή’’ και αρχαϊκή χρήση των γυναικών, σε εικονογραφημένο μήνυμα προστασίας των εργαζομένων του υπουργείου. Ας λάβει επιτέλους υπόψη της η υπουργός το κίνημα metoo, τη γενναία στάση της Γεωργίας, αλλά και όλων αυτών των κοριτσιών που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Δεν είναι οι γυναίκες προϊόντα επικοινωνίας. Δεν είναι τα πάντα βορά στην επικοινωνία. Δεν είναι ΑΥΤΟ επικοινωνία.»

Και ο Πάνος Σκουρολιάκος έγραψε: «Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβαν ένα μήνυμα στο υπηρεσιακό τους ταχυδρομείο με "συνοπτικές οδηγίες προστασίας από την επικείμενη επιδείνωση του καιρού".

Στην ενότητα "πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες" είχε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες στο αμάξι της με συγκεκριμένη αμφίεση.

Το ΥΠΠΟΑ υπό την ηγεσία της κ. Μενδώνη δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Μετά τις φωτογραφίες της Υπουργού με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις σεξουαλικών σκανδάλων και βιασμών, έχουμε οδηγίες με φωτογραφίες σεξιστικού περιεχομένου.

Αν θέλησαν με αυτή τη φωτογραφία να κάνουν ένα αστείο, μάλλον πρέπει να ξαναδούν το χιούμορ τους. Τέτοια "αστεία" σε αυτές τις καιρικές συνθήκες μας παγώνουν ακόμα περισσότερο.»

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε:

«Εξ αιτίας της εμμονής της με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για άλλη μια φορά, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟΑ, καθώς εγκαλεί την Υπουργό για δήθεν διακίνηση σεξιστικών μηνυμάτων από το Υπουργείο.

Ενημερώνουμε  την κ. Τομεάρχη  ότι το μήνυμα που εστάλη από το αρμόδιο Τμήμα Παλλαϊκής Αμυνας και Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι το κάτωθι επισυναπτόμενο. (σ.σ. επισυνάπτεται φωτογραφία, χωρίς την επίμαχη φωτογραφία).

Το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται η κ. Τομεάρχης εστάλη από υπάλληλο της ΓΓΑ o οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση, και για τον οποίον ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της Υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία. 

Συνιστούμε στην κ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τις πηγές της.»