ΓΣΕΒΕΕ: Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας

ΓΣΕΒΕΕ: Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας

Την διαφωνία της με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

"Το σχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση ως «μεταρρύθμιση» στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τινάζει στον αέρα τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και γράφει τον επικήδειο στο τελευταίο απόθεμα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, αφού όπως είναι γνωστό, το 52% των ελληνικών νοικοκυριών, δηλαδή περισσότερο από 2.200.000 νοικοκυριά, σύμφωνα τόσο με έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, όσο και με άλλες έρευνες, ζουν από τη σύνταξη.

Η κυβέρνηση ακολουθεί τη πεπατημένη συνταγή των μνημονιακών πολιτικών: μείωση κύριων (με τις προωθούμενες αλλαγές έρχονται νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επειδή αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους) και περικοπή επικουρικών, ενώ αντιθέτως αυξάνει τις εισφορές για εργαζόμενους και εργοδότες, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα στη μικρομεσαία.

Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση καταφέρνει ένα βαρύτατο πλήγμα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της κοινωνικής ασφάλισης και στην ασφαλιστική συνείδηση, καθώς οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί εργοδότες, δεν θα έχουν πλέον να προσδοκούν παρά μόνο ψίχουλα από τον δημόσιο ασφαλιστικό τους φορέα.

Το σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου λειτουργεί και τιμωρητικά για τη νέα γενιά, που με νύχια και με δόντια παραμένει στη χώρα μας προσπαθώντας να δημιουργήσει και  να δουλέψει, όσο και για όλους αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη ή επέμεναν να εργάζονται, ενώ είχαν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα" σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Καββαθάς.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ