Γραβάνης: Πολύ σωστή η επίσπευση της 3ης δόσης - Eπόμενο βήμα η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Γραβάνης: Πολύ σωστή η επίσπευση της 3ης δόσης - Eπόμενο βήμα η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτηρίζει την πρόταση του Πρωθυπουργού για επίσπευση της χορήγησης της 3ης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, ο Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας στο Liberal, θυμίζοντας ότι έχει κατ επανάληψη υποστηρίξει μια τέτοια κίνηση.

Την ανάγκη επίσπευσης της τρίτης δόσης σε όσους ενήλικες έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση είχε χαρακτηρίσει ως απαραίτητη ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε προ ημερών του άρθρο στο Liberal. Μια ανάγκη που όπως λέει, αναδεικνύει το «άγνωστο» επιδημιολογικό τοπίο, έτσι όπως διαμορφώνεται μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον». 

Το επόμενο βήμα, όπως το περιγράφει και σε χθεσινή του ανάρτηση, είναι η υποχρεωτική χρήση KN95 μάσκας σε συνωστισμό μέσα και έξω σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ιδιαίτερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επικαλούμενος και πρόσφατη μελέτη στην Ν.Κορέα, η οποία δείχνει ότι ελαττώνει κατά 96% της μετάδοση. Επίσης, μιλά για την ανάγκη να υπάρξει νομική ρύθμιση, οι επιχειρηματίες να ζητούν εμβολιασμό των υπαλλήλων τους, προκειμένου να προστατεύσουν τις οικογένειες τους, τους άλλους υπαλλήλους και τους πελάτες τους.