Γκάγκα: Χρειαζόμαστε εθνική λίστα μεταμοσχεύσεων

Γκάγκα: Χρειαζόμαστε εθνική λίστα μεταμοσχεύσεων

«Πρέπει να υπάρχει μια εθνική λίστα για όλα τους ανθρώπους που είναι για μεταμόσχευση και να μην υπάρχει ξεχωριστή λίστα σε κάθε νοσοκομείο», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα δηλώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει Εθνική Λίστα μεταμοσχεύσεων και να παίρνει κάποιος άλλος τη σειρά. Αυτό είναι γεγονός και αλλάζει από σήμερα», επισήμανε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή την έλλειψη ειδικότητας αναισθησιολόγου που καταγράφτηκε σε κρατικό νοσοκομείο την περίοδο που η παρουσία του ήταν αναγκαία για την πραγματοποίηση μεταμόσχευσης ήπατος.

Μιλώντας για το θέμα η κ. Γκάγκα τόνισε ότι έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα. «Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, δίνουμε μεγαλύτερο επίδομα, καλύτερες εργασιακές σχέσεις. Έχουμε δώσει κίνητρα για δεύτερη ειδικότητα σε περισσότερους ειδικευόμενους», δήλωσε η κ. Γκάγκα.

Αναφορικά με το θέμα της μεταμόσχευσης του ήπατος σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη είπε ότι λόγω του δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί αναισθησιολόγος, το μόσχευμα το έλαβε άλλος συμβατός ασθενής σε νοσοκομείο της Αθήνας.