Γκάγκα: Αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια

Γκάγκα: Αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια

Σε καλό επίπεδο ανοσίας βρίσκεται ο πληθυσμός, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα. Μιλώντας στην ΕΡΤ κάλεσε τον κόσμο να κάνει την αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια, καθώς, όπως υποστήριξε, τότε δεν θα χρειάζεται εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

«Μπροστά μας έχουμε έναν χειμώνα πολύ καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον κορονοϊό. Τα κρούσματα καθημερινά είναι πολλά άρα συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα όσοι είμαστε σε στενό συγχρωτισμό, όσοι έχουμε προβλήματα υγείας και όσοι ζούμε με ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας και εμβολιαζόμαστε όπως εμβολιαζόμαστε για την γρίπη κάθε χρόνο», σημείωσε η κ. Γκάγκα.

Όσον αφορά στην παραλλαγή Κένταυρος είπε ότι «συμπεριφέρεται όπως οι τελευταίες μεταλλάξεις, όπως η Όμικρον 5» και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι υπάρχει επιτήρηση.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία η κ. Γκάγκα τόνισε ότι έχουμε πολύ περισσότερο προσωπικό από ό,τι είχαμε το 2019. «Στόχος να έχουμε ένα ελκυστικό σύστημα υγείας που θα φροντίζει καλά τους κατοίκους της Ελλάδας», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «θέλουμε να βελτιώσουμε την παροχή επείγουσας βοήθειας σε όλη τη χώρα. Θέλουμε τους ειδικούς που εργάζονται στα μεγάλα νοσοκομεία να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλες περιοχές».

Η κ. Γκάγκα μίλησε και για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη καινοτομία». «Είναι πιο ανθρωποκεντρικό το σύστημα αυτό με τον προσωπικό γιατρό. Ο γιατρός που σε ξέρει μπορεί να σου δώσει καλύτερη συμβουλή από αυτόν που δεν σε έχει δει ξανά στη ζωή του. Είναι σημαντικό να έχουμε έναν γιατρό δικό μας που θα σε ξέρει και θα σε παρακολουθεί χρόνια» είπε και τόνισε ότι «έχουν δηλώσει συμμετοχή 3.000 γιατροί, έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες».

Πρόσθεσε επίσης ότι θα δοθούν κίνητρα για γιατρούς και νοσηλευτές για να πάνε στα νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές.

Τέλος για την έλλειψη αναισθησιολόγων ανέφερε ότι «έχουμε δώσει οικονομικά κίνητρα και στους ειδικευμένους και στους ειδικευόμενους ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να καλυφθούν τα κενά που είναι υπαρκτά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».