Γκ. Μαγιορκίνης: Επιστροφή σε πλήρη κανονικότητα όταν κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Γκ. Μαγιορκίνης: Επιστροφή σε πλήρη κανονικότητα όταν κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει εμβόλιο για τη νόσο Covid-19 εκφράζει σε συνέντευξή του ο  επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η πλήρης κανονικότητα στη ζωή μας θα επανέλθει με την κυκλοφορία του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στο «Πρακτορείο Fm 104,9», τόνισε ότι η πλήρης κανονικότητα στη ζωή μας θα επανέλθει με την κυκλοφορία του εμβολίου, το οποίο πιστεύει ότι θα προηγηθεί χρονικά μίας πολύ αποτελεσματικής θεραπείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης αυτή τη στιγμή στη χώρα μας η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχουν «αλυσίδες σχετιζόμενων κρουσμάτων, που μας υπενθυμίζουν τη δυνατότητα του ιού να ξεφύγει με δυναμική υπερμετάδοσης».

Επίσης, ο πολυβραβευμένος ιολόγος αναφέρθηκε και στον κεντρικό ρόλο που καλείται να παίξει ως συντονιστής σε μία πολύ μεγάλη ερευνητική προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου, το λεγόμενο «Πρόγραμμα των 100.000 Γονιδιωμάτων». Πρόκειται για μελέτη στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, και κατά την οποία πρόκειται να αναλυθούν τα γονιδιώματα ασθενών που έχουν μολυνθεί με Covid, έτσι ώστε η επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει γιατί πεθαίνουν κάποιοι ασθενείς.