Γιατρομανωλάκης: Επενδύουμε στη θωράκιση και ανάπτυξη του πολιτισμού

Γιατρομανωλάκης: Επενδύουμε στη θωράκιση και ανάπτυξη του πολιτισμού

«Μετά την οικονομική κρίση και 4 διαδοχικούς υπουργούς Πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μηδενικό θετικό αποτύπωμα, ο πολιτισμός είχε περιέλθει σε δεινή θέση» υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος σε θέματα σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μιλώντας χθες στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. «Σήμερα, εμείς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύουμε στη θωράκιση και ανάπτυξη του πολιτισμού, ενός κλάδου με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους» επισήμανε. 

Ο Ν. Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε στα έργα σύγχρονου Πολιτισμού που υλοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί, τη στήριξη του κλάδου των εργαζομένων στον πολιτισμό, «παρά την πανδημία, κρατήσαμε τον κλάδο όρθιο με πάνω από μισό δισ. ευρώ ήδη και μέτρα όπως το Μητρώο Καλλιτεχνών, την επιδότηση θέσεων, τη μείωση του ΦΠΑ, το Freedom Pass» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι θα θεωρεί «πάντα όλους τους Έλληνες όχι μόνο ίσους απέναντι των νόμων, αλλά και με ίσα δικαιώματα απέναντι των βιοτικών ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγει ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος». Μιλώντας με το δικό του παράδειγμα -«η επιλογή του πρωθυπουργού, όπως είπε να τοποθετήσει ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο σε μία υπουργική θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας»- εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία, «μπορούν, στο πλαίσιο του φιλελευθερισμού, του προοδευτισμού και του ευρωπαϊσμού που τις διακρίνουν να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα για ισονομία και ισότητα όλων των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, όπως ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας, κάτι που στηρίζει το 75% των νέων στην Ελλάδα».

Ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη κατεύθυνση, συνέχισε ο υφυπουργός Πολιτισμού «είναι η σύσταση από τον πρωθυπουργό της Επιτροπής ισότητας για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, προτάσεις της οποίας έχουν ήδη υιοθετηθεί καταπολεμώντας διακρίσεις δεκαετιών. Πλέον, υπάρχει η ωριμότητα, η διορατικότητα και ο προοδευτισμός που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν και τα επόμενα βήματα. Η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα οφείλουν και μπορούν να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας» κατέληξε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.