Για περιφερειακά και διμερή ζητήματα συζήτησαν Trump και Erdogan

Για περιφερειακά και διμερή ζητήματα συζήτησαν Trump και Erdogan

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η προγραμματισμένη επικοινωνία μεταξύ των προέδρων της Τουρκίας και ΗΠΑ, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν διμερή αλλά και περιφερειακά ζητήματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, επιβεβαίωσε τη συνομιλία, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Νωρίτερα σήμερα σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μ. Cavusoglu, οι δύο ηγέτες θα συζητούσαν για τη Συρία και όπως επισήμανε, αν οι ΗΠΑ και η Τουρκία δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή για την πόλη Μανμπίτζ, όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις, η Τουρκία θα προχωρήσει στην εκκαθάριση της πόλης από την πολιτοφυλακή των YPG που έχουν την υποστήριξη του PKK.

«Aν το σχέδιο αυτό δε συμφωνηθεί, η μόνη επιλογή που θα απομείνει θα είναι να εκκθαρίσουμε την περιοχή από τους τρομοκράτες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Συρία, αλλά και για το Ιράκ», ανέφερε ο Cavusoglu.

Σημειώνεται ότι Τουρκία και ΗΠΑ βρίσκονται «σε συνεννόηση αλλά όχι ακόμα σε συμφωνία» για την τύχη της πόλης Μανμπίτζ μετά την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων.

Φωτογραφία: APImages