Για μία ώρα έσβησαν τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

Για μία ώρα έσβησαν τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

Εδώ και 15 χρόνια η Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για να ενώσουν τις φωνές τους και να στείλουν όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Σε 187 χώρες εκατομμύρια πολιτών, μνημεία και επιχειρήσεις για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 έσβησαν τα φώτα συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης εστιάζοντας στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης.

 Στην «Ώρα της Γης», τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, το Προεδρικό Μέγαρο, η Βουλή, ο Δήμος Αθηναίων σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο και την Τεχνόπολη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συσκότιση εμβληματικών του κτιρίων της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα, αλλά και πολλοί πολίτες που κράτησαν τα φώτα των σπιτιών τους σβηστά για μία ώρα.