Για επιμελή απόκρυψη της αλήθειας σε σχέση με τον ΟΛΠ κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Για επιμελή απόκρυψη της αλήθειας σε σχέση με τον ΟΛΠ κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Για αδιαφανή πώληση του ΟΛΠ που παίρνει προκλητικές διαστάσεις, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, τονίζοντας ότι «οι διάφορες ακροβασίες, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα «αξιοπρεπές» τίμημα, δεν ξεγελούν κανέναν. Η αλήθεια, που κρύβει επιμελώς το ΤΑΙΠΕΔ, είναι συντριπτική».

Ο κ. Γαβρίλης αναφέρει ότι το «σίγουρο» τίμημα της μοναδικής προσφοράς, που έγινε και θα εισπράξει, άμεσα το Δημόσιο, είναι μόλις 280,5 εκατ. ευρώ, καθώς η Cosco αγοράζει σε πρώτη φάση το 51% των μετοχών του ΟΛΠ και «κλείδωσε» την τιμή πώλησης για μετά από 5 χρόνια για το υπόλοιπο 16%.

Τονίζει επίσης ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν στην πρώτη πενταετία θα ανέλθουν σε μόλις 162,9 εκατομ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα μέχρι τα 296 εκατ. προβλέπεται να εισπραχθούν από κοινοτικά προγράμματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, αναφερόμενος στην εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco, συμπληρώνει εξάλλου ότι στη συμφωνία «δεν υπάρχει ούτε λέξη για τα ενοίκια που θα πληρώνει η Cosco στον εαυτό της για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ